2008/08/31

Längtar hem



November 2006: Nadia Jebril är nybörjare i Thailand. Bangkok är sista anhalten på hennes jordenruntresa, och nog är det ett värdigt slut att hamna mitt i firandet av den thailändske kungen Bhumibol. Nadia baserar sig vid den klassiska backpackergatan Khao San Road och gör thailändska klassiker som att kolla in thaiboxning, pruta med försäljarna och fundera över om småkryp är mat eller inte.

Från Packat & klart.

2008/08/24

Underligt

Vet inte vad man ska säga. Vad man ska tycka. Mindre vad man ska känna. Göra. Underligt. Men till tider underbart. Tyst. Rädd. Tror jag inte vet mitt eget bästa. Vad det nu betyder. Vill iallafall inte.

Förvirrad. History repeating? Hoppas inte.

2008/08/20

2008/08/16

Bihålor kan brinna!!!



Jag är så less. På att va sjuk hela jävla sommarn. Snufsig och fan. Är det inte hosta, så är det fanihelveteskukhelvetes bihåler. Och när man först går till doktorfan (ja dom är ju snälla, har inte nåt imot doktorer alltså, men...), tror du man får nå som hjälper? Nejdå. Eller jo litegrann. Astmamedicin. Jag som inte ens har astma. Så här sitter man. En fredags jävla kväll. Och är less. Och sjuk. Skit alltså!

2008/08/12

Tjohej för Tydal


(På fjälltur i Tydalsfjällen såklart...)

Tydal i positiva ordalag på NRK. Det måste man säga!
Grattis, och ja, wohooo!

2008/08/09

Världsimpulser



Bara en liten lista jag här i sängen denna morgon, lyssnande på NRK P2 och Verden på lørdag, tycker är himla fin. För den personen som undrar vad som sker där ute i världen, och kanske också har en längtan efter att förstå den bättre.

En lista som kan användas när du går till skolan eller åker till jobbet eller bara schläckar hemma i soffan med goda kuddar under huvudet? Det är bara att lyssna och tänka.

Alltså, mina favoritpodcaster som lätt kan och bör abonneras via Itunes:

Verden på lørdag

NRKs utenriksredaksjons lørdagsmagasin på P2. Reportage, intervjuer, kommentarer och fantastiska korrespondentbrev...

P1 SR-korrespondenterna
Radiokorrespondenterna i P1 på Sveriges Radio helt enkelt. Mycket bra!

From our own correspondent
"Personal reflections by BBC correspondents around the world". Jep, på BBC Radio 4.

Dagsnytt 18
Dagens nyheter analyseras och diskuteras på P2 och NRK2 (radio på TV, hah!) Allt möjligt av gäster.

Osenbanden
Världsaktualiteter med popkulturella referenser, blandat med kuriosanyheter och en god del humor på NRK P3.

Radioresepsjonen
Tre grabbar på NRK P3 som inte klarar av att inte vara roliga! Förstaklasses humor som definitivt är med att berika ditt huvud på alla sätt.