2006/04/07

Jag och min idioti

Då lyckades man komma sig hem till Trøndelag igen, på trots av att SAS Braathens är lite bundna pga strejk. Tur nog så blev inte min flight inställd.

Men allt känns egentligen lite tomt. Både fysiskt och psykiskt. Det har varit tomt i vårat hus på Trollbjørnveien 31 sen förra torsdagen, då Anders och Morten stack hem. Nu sitter jag helt ensam i ett lite rum på Stjørdal, mitt på natten och skriver i min blogg och lyssnar på AC/DC.

Men det värsta av allt är att jeg är så utmattad av mig själv och min idioti. Jag kan inte förstå det. Man prövar att vara en snäll, god och omtänksam människa. För jag vill inte vara jalla. Men tänk om det ligger nåt latent inuti mig som hindrar mig ifrån att vara snäll? Nåt slags idiotivirus som slår ut då och då. Och det värsta som finns är just det att min idioti sårar andra. Och jag blir bara frustrerad och förbannad på mig själv. Jag hatar att göra nån ledsen. Att göra nån besviken. Vad ska jag göra? Jag har ofta tänkt att det säkert är meningen att jag ska misslyckas. Som människa. Förlåt.

Hoppas att ni tror på mig när jag säger att jag försöker. Jag gör verkligen det.

Men för att avbryta denna hos mig så vanliga melankoli, så serverar jag en bild av den bästaste, snällaste och mest beundringsvärdiga tjej jag mött. Ladies and gentlemen, detta är henne...

Hur beskriver man kärlighet? För mig så har denna känsla - som ibland är fjärilar i magen, och ibland enormt varma och röda kinder - dominerat mitt liv sen jag träffat denna tjejen. Jag har varit så mallig. Så generad. Jag har varit så glad. Och så trist. Oavsätt vart jag än har varit, vad jag än har gjort, vad jag än har tänkt - så har hon varit i mitt huvud. Hela min kropp har märkt henne. Och vad otroligt glad jag är för det. Vilken tur jag har. Varför förtjänar jag detta?

Vi ses efter påsk. Men som sagt, du är alltid med mig. Godnatt...

11 kommentarer:

  1. :) Vad snällt sagt. Jess, kommer gärna över på en kaffe jag sru.. Ha det fint, vi ses efter påsk!

    SvarSlett
  2. Du er en av de mest sympatiske, kloke og fornuftige menneskene jeg har møtt. For meg ser det rart ut at du skriver så nedlatende om deg selv. You rock! :D

    Helen

    SvarSlett
  3. (en menneske? jai snakka norska? anyway, du ruler :o))

    HR

    SvarSlett
  4. Tack för det Helen:). Men känner ni inte så ibland, att man bara inte klarar av nåt? Bara är otillsträcklig, och önskar man vore så mycket mer än det man faktiskt är - som människa. När handlingar och tankar inte stämmer överens. Jag blir så överrumplad av denna idioti som jag föraktar så djävulskt. Men det är alltså en del av mig.. Huff.

    Men ha en fin påsk du också Helen. Ses efteråt! You, därimot, rock!

    SvarSlett
  5. Jo, klart man kjenner seg utilstrekkelig. Det tror jeg folk alltid har gjort. Det er sikkert fordi vi er...folk.

    Tror vi trenger en liten ferie. ;)God påske til deg også, vi sees!

    HR

    SvarSlett
  6. Det står respekt av det du skriver her Nareas. Livet er ikke enkelt bestandig. Heller ikke så enkelt å være snill og god hele tiden. Men du gjør i mine en god jobb! Ha en god påske. Nyt friheten

    SvarSlett
  7. øyne skulle vel være med der

    SvarSlett
  8. Tack för orden mina vänner! Ja, det är nog inte alltid så lätt, så är det väl åt allihopa.. Men ha en hejdundrandes bra påsk med massa kul och minnevärdiga ögonblick! Ja, Øystein, bra sagt - njut friheten!

    SvarSlett
  9. Your website has a useful information for beginners like me.
    »

    SvarSlett
  10. Hey what a great site keep up the work its excellent.
    »

    SvarSlett
  11. Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
    »

    SvarSlett

Skriv in några ord vetja. Om du nu undrar över nåt, är oenig eller kanske bara inte har nåt bättre för dig.