2008/01/27

Inom Oslo


"Making the Dinner"
Originally uploaded by Sae-Khow

Jag besökte Ingrid i Oslo en vecka, och jobbade från NRK Marienlyst. Det är verkligen en ganska stor klump ihålig betong, med otroligt många människor inuti.

Men iallafall.

I Oslo hann jag med att vara på bio, gå i gatan och köpa en fin tröja, dricka öl och vin, prata otroligt mycket politik och sån där extensiell filosofi som vi brukar, planera lite av Ingrids Mexicoresa - samt fixa en bättre torsdagsmiddag, bestående av marinerade räkor; lax och spenat; sallad med mango och Ingrids underbara dressing; couscous; potatisbåtar och ja, mycket annat.

Våran förrätt, en soppa, blev på ett eller annat finurligt sätt bränd.
Bah.

Bilderna.

2008/01/18

Mat för Monsen


Äntligen fick vi tid och möjlighet att fixa en riktig middag igen. Efter en vecka med burgare och korv och annan skit vi fick tid till att slänga i oss, rätt efter jobb och på väg till Tydal på Karolinerspel-övning...

Som sagt. Goood mat är nåt av det bästa som finns!


Svinfilé är namnam. Och i köket är ett glas rödvin eller två obligatriskt. Såklart.


Någgå attåt: Sallad med massa rödlök funkar fint tycker vi. Middan lyfts ett par hack med gurka och annat grönt. För att inte snacka om vitlök. Såklart.


Måste bara mola på med salt och kryddor. Massamassa. Och lite grillglasyr. Och lite lime. Dill. Och mera lök. Såklart.


Ris är ju digg. Men det är sannerligen också mandelpotatis - knugen av all potatis frågar du mig. Och alldeles inte för dumt med klyftor i ugnen; med olja och hackade cashewnötter och vitlök över. Namnam. Pål ser ju inte alltför sur ut heller. Namnam.

Såklart.

2008/01/17

Fusion

nareas.com har fusionerat med nareas:snack.

Kvar är alltså det här som du nu läser. Bloggen är så mycket mer praktisk och lättare att uppdatera, från överallt i världen, oavsett vilken maskin man sitter på liksom. Därför.

Du har säkert märkt att jag smygit hit fullt av bildgalleri-länkar och sånt på högermenyn. Så nu är allt som var på nareas.com avaliable här istället. Men det ligger fortfarande på min gamla server och webhotell, så länkar dit funkar som vanligt. Är bara nareas.com/index.html-sidan som redirectas hit automatiskt när du surfar.

Jaja, nog om det. Hoppas du fortfarande vill droppa inom. Och för att vara helt ärlig så tror jag det kommer komma mycket hyppigare uppdateringar, eftersom jag slipper balla på med två olika sidor. Till glädje för mig.

Och förhoppningsvis för dig med.

2008/01/16

Fint

Är fint att ha nån att lägga sig bredvid när man är trött.

Att vakna av att nån stryker en i håret.
Vända sig.
Ett leende möter en.

Värme.

Men rödvin får duga.
Och en kall balkong.



Intalar jag mig.

2008/01/10

Jag ska dö

Har tränat på det i hela veckan nu. För att dö i snön, tre gånger om, från och med i morgon kväll...

2008/01/08

Glad

För att få ta del.
För all omtänksamhet.
För varje leende.

Du gör så alltför mycket.
Hela tiden.

Sent om kvällen inser jag.
Vad gör jag om dagen?
Det är inte rätt. Så orättvist.
Jag prövar.

Blir besviken.
Trist.

Men du är alltid där.

Tack.

2008/01/07

Himlen där borta

Såg ut bilfönstret ikväll när vi åkte från Tydal till Trondheim. Efter en hektisk helg med fotbollscup, teaterövning och ett litet hjälpatillpass uppi skidbacken.

Såg ut fönstret i full fart. Där var norrsken, grön och vacker norrsken. Inte varje dag man ser det liksom.

Och kom till att tänka på det, att vilken tur man har som får uppleva det lite då och då. Vissa reser ju ända till Norge för att se det. Till och med på sommarn, sa Pål. Lite jalla det då, men.

Så såg jag stjärnorna. Och dom ser ju alla, oavsätt vart man är på jorden tänkte jag. Och månen. Det är väl fint.

Speciellt när det är några man tänker mycket på, som då faktiskt befinner sig nån helt annan stans. Kanske ser dom just i natt också på stjärnorna eller månen, eller både och? (Synd att dom inte får till att se på norrskenet bara, det hade jag verkligen unnat dom)

Himlen är inte så värst. Allt är som förut.