2006/12/18

280584



Frånsnackarbor: thailand // svenska // norge
Lärtochlär: allmennfag // medievitenskap // journalistik
Hållerpåmed: fotboll // bräda // slalom // radio // resor // längtar

Jag har under mitt ännu relativt korta liv bland annat hunnit med att bädda sängar i en del olika hotell, serverat pizza och drinkar, skrivit för en lokaltidning, spelat massa fotboll, spelat musik bakom tangenter och trummor, åkt en del ner snöklädda fjällsidor, suttit i ett kommunestyre, rest allt för lite runt i världen - och nu håller jag på med att snacka på radio och blogga på nätet. Men det kommer väl hända mer. Om man nu inte dör imorgon såklart. Sånt sker ju det med.


Oh, lala

Yes. Da ar jag i Beijing! Har da varit har i sen torsdag forra veckan, men har bara inte orkat att sitta inne och skriva i bloggen fors nu.

Har hittills hunnit med att sticka till muren, ata massa god kinesisk mat till alla dygnets tider, tagit turen i "The forbidden city", handlat 4 par sneakers for tillsammans 500 kr, tror jag. Vet fan inte vad kursen ar annu, haha. Har bara snackat med en svensk dude som jag delade rum med dom forsta dagarna, och han sa at det nastan var 1 till 1 liksom. Hm, far val checka det nu forresten.

Annars har jag traffat tyska tjejer som jag delar rum med nu, och hon ena studerar har i Kina sa jon har hjalpt mig rundt en massa eftersom hon snackar kinesiska. Praktiskt? Jess!

Sa vi har varit ute och dansat salsa, festat och jallat pa med hennes andra kompisar som bade ar utlanningar och som ar kinesiska. Massa, massa kul.

Men fan, det ar svinkallt har i stan. Har nastan frusit roven av mig varje dag. Men massa att se och uppleva alltsa, och det byggs som fan, sakert for att uppgradera stan fram tills OS 2008.

Och namnam med kinesisk te. MMMmm.

Men sticker vidare till Filippinerna imorgon. Blir digg att kunna fa slappa i solen nu, med en drink i handen. Ah, varme och badings - har kommer jag!

Ps. Bilderna far komma en annan gang. Men har tagit en massa, wuhu!

2006/12/13

Sverre goes berzerk


Hehe, har slängt upp en bildserie av Idas katt Sverre (som egentligen är en honkatt) som jallar på med en rulle dasspapper. Hur kul som helst liksom. Check it out.

Snart ...


G!ve Me BaCk My W!nGs
Originally uploaded by x_angell0o0ve_x.
... är jag på väg bort. Och då menar jeg inte att jag ska dö. Men ska liksom österut. Och söderut eftersom. Men ska väl dö också en gång. Kanske inte just med detsamma. Hm? Iallafall. Værnes. 17.20. Då är det departure.

Ligger på skinnsoffan hos Pål (eftersom jag glömde att ta med ett täcke och kudde med i flyttlasset för att ligga ute på soffasängen i den inglasade balkongen, som hade varit jätteskönt. Ganska kall luft och varmt täcke - mmm, men nejdå) nu sista natten, som dom senaste två nätterna.

Klockan är över tre och jag klarar inte sova. Har fan haft problem med att göra det ända sen vi slutade på SFJ i Bodø nu för några veckor sen. Sover för länge och har generellt för lågt stressnivå och energiförbruk per dag tror jag. Är ju gott att sova länge, men ett helvete att inte få till att somna på kvällarna, eftersom jag vanligtvis blir trött och då lägger jag mig och somnar på 5 minuter.

Det som gjort mig glad är iallafall att jag använt (skräckligt) mycket pengar på en solid säck. 2000 spänn i fickorna på G-sport för en Haglöfssäck (jajamensan, här reklamerar vi så det svider Nareas). Men tror det i botten är en bra och långsiktig investering. Har egentligen aldrig haft en sån bra säck tror jag. 75 liter. Funkar väl i alla slags väder och på fjället med.

Dessutom har jag jallat på med Odd Nordstoga, Sheryl Crow, Eva Cassidy, Katie Melua, Bo Kaspers, Turboneger, RATM, Hellacopters, Probot, Nirvana, Muse, Skambankt, Kent, Israel Kamakawiwo'ole, Hellbillies och Chemical Brothers (m.fl.) på mp3-spelarn. Resan ska nog gå bra. Har dessutom snott med mig "Filosofi för nybörjare" av Richard Osborne från morsan (med häftiga illustrasjoner) för att ha nåt förnuftigt att läsa. Och för att fräscha upp filosofitankarna som stadigt svirrar runt där bak i huvudet.

Du undrar kanske vad bilden av ängeln gör på den här posten? Jo, tyckte den var fin jag. Och tänkte på Ida då jag såg den. Och henne tänker man en del på nu. Och dessutom så är det en del av min bloggstrategi; att posta bilder till texterna, så det blir roligare att se, och därmed skapa mer liv och flera läsare. Och för så att tjäna mer pengar på smygreklam i texterna, köpa upp Google och ta över världen.

Godnatt.

2006/12/11

Hostel


Leo's Hostel
Originally uploaded by watnunu.
Wuhey! Sitter i Trondheim just nu. I lägenheten som jag ska bo i under praksisperioden, dvs hos min kompis Pål på Lade.

Ska runt på stan för att kika, och ordna en bra säck som jag kan ha med mig på min resa nu över jul. Nu börjar jag längta på allvar.

Och här ser ni förresten där jag ska bo i Kina. Leo Hostel. Nån som har sett filem "Hostel"? Muhahaha. Blir säkert så. Hoppas det.

2006/12/04

Huff...

Bråk och diskussion.

Jag undrar varför man inte bara kan ha det bra? Men oenighet och det att vara arg är väl en lika stor del av livet? Men önskar kanske att jag kunnat hålla käft ibland. Huff.

Förresten, se filmen Adams æbler - en film som både är sjukt och ärligt trist, samtidigt som den är fantastisk rolig. Nåt sånt som livet kanske verkligen är?

Måste tänka på det positiva. För det är ju så mycket mer värt.